HÄNDELSER - SATURDAY, APRIL 8, 2023
Sainte Marie Mineral 2023
58:e Mineral & Gem Leader i Frankrike, europeisk ledare, i världens topp 2, Mineral & Gem är en av de viktigaste sammankomsterna i världen av direkta eller relaterade sektorer kopplade till mineraler. Mellan Hong Kong och Tucson, i en liten gallisk by i östra Frankrike, kan Mineral & Gem i alla fall inte vara vanligt!
GEOGRAFI OCH MINERALER - SATURDAY, APRIL 8, 2023
Mineraler från Afghanistan
Afghanistan är ett land rikt på mineral- och stenresurser, med en mängd olika mineraler och stenar som finns i olika regioner i landet. Bergarter och mineraler spelar en viktig roll i den afghanska ekonomin och exporteras över hela världen.
Blogg Historia och mineraler Cullinan-diamanten

Cullinan-diamanten

PUBLICERAD PÅ SATURDAY, APRIL 1, 2023
Cullinan-diamanten nophoto

Upptäckten av Cullinan-diamanten

Cullinan-diamanten upptäcktes 1905 vid Premier Mine i Pretoria, Sydafrika. Premier-gruvan var en av de största diamantgruvorna i världen och producerade ädelstenar av högsta kvalitet i årtionden.

Diamanten upptäcktes av Frederick Wells, chefen för Premier-gruvan, medan han övervakade gruvans arbete. Först trodde Wells att han hade upptäckt en glasbit, men insåg snart att han hade hittat något mycket mer värdefullt.

Cullinan transporterades till London för att presenteras för kung Edward VII. Kungen bestämde sig då för att ge den till den brittiska kronan.

Kapning av Cullinan-diamanten

Skärningen av diamanten anförtroddes det berömda företaget av diamantskärare Asscher från London. Joseph Asscher och hans bror Abraham arbetade i nästan åtta månader med att hugga och hugga den grova stenen.

Cullinan diamantskärningsprocessen var riskabel och komplex, eftersom alla misstag kunde krossa ädelstenen. Till slut delades stenen i nio mindre stenar och cirka 100 fragment.

De skurna stenarna fick sedan namn efter deras storlek och form. Den största stenen, som vägde över 500 karat, fick namnet Cullinan I eller Afrikas stora stjärna. Det är den största slipade stenen i världen. Den näst största stenen, som väger cirka 317 karat, har fått namnet Cullinan II eller Afrikas andra stjärna. Denna sten är också en av de största slipade stenarna i världen.

Cullinan-diamanten idag

Cullinan Diamond är nu en central del av den brittiska kronan och visas för allmänheten i Tower of London. De andra slipade stenarna av Cullinan-diamanten visas också, varav flera finns i drottningens privata samling.

Förutom att vara en av de mest värdefulla pärlorna i världen har Cullinan Diamond också en fascinerande historia. Processen att skära den grova stenen följdes noga av media runt om i världen, och upptäckten av diamanten sågs som en symbol för det brittiska imperiets rikedom och makt på den tiden.

I slutändan förblir Cullinan-diamanten en symbol för skönhet, rikedom och makt. Dess storlek och renhet gör den till en av de mest spektakulära och värdefulla pärlor som någonsin upptäckts.